Efterrätt utan dåligt samvete ? 5 hälsosamma efterrätter som smakar som en dröm

Världens mest hälsosamma glass som smakar som en dröm

500g Skyr (Kvark), 500g frysta jordgubbar och 100g sukrin är allt du behöver att använda.

Denna glass har mindre än 50 kcal pr. 100g och är fullpackad med vitaminer och proteiner.
Ta 500g frysta jordgubbar (eller något annat bär) och kör dem i en mixer. Blanda dem med 500g skyr (levevis är den jag föredrar för glass) och fyll på med 100g sukrin. Lägg smeten i frysen och blanda då och då runt i smeten. Det tar cirka 3-4 timmar innan glassen är perfekt. Detta är toppen av toppen när vi talar om hälsosamma efterrätter som smakar fantastiskt. Ät så mycket du vill!

Raw food Brownie

Den är enkel, snabb och smakar fantastiskt. 10 dadlar, 2 dl paranötter, 2 dl kokosolja och 2 dl kakaopulver är allt du behöver använda.

Lägg 10 dadlar i blöt under en timmes tid (Har du bråttom så kan du lägga till en liten del vatten i degen som sista steg)
Hacka paranötterna och blanda dem med kokosoljan. Mixa de 10 dadlarna och blanda alla ingredienserna tillsammans med det råa kakaopulvret. Forma degen som en tårtbotten. Du kan eventuellt strö över lite kokosflingor på toppen som dekoration. Tårtan är fylld med hälsosamma fetter. Den är jämförelsevis rätt mättad på kalorier men den mättar också betydligt mycket, mycket, mer än en vanlig tårta.
Se fler hälsosamma ?tårtrecept? här.

Bananpannkakor med kokos

Banan, ägg och kokosflingor är allt som används här.
Mosa 3 stora mogna bananer. Lägg till 6 ägg och 8 cl kokosflingor i bananmoset.
Mixa samman allt och stek det i en liten del kokosolja.

Cookies på nötter

Vispa en äggvita, tillsätt 80 sukrin och 100g hackade hasselnötter.
Värm dem i ugnen under 25-30 minuter på 150 grader.

Vaniljkvark med bär

Denna förklarar sig själv. Ta lite kvark. Personligen så föredrar jag vaniljkvark från Cheasy. Men det kan vara vilken sort som helst så länge som det inte har tillsatts något socker. Ta en del bär, eventuellt från kylen, och strö bären över det hela. Färdigt!
Bonuspoäng: Vill du göra lite mer för smaken så kan du även ta ett ägg, blanda det med lite kvark samt en tesked kanel, och låta smeten värmas några minuter i stekpannan. Då har du fått en härligt god pannkaka som du kan använda som grund.