Hur man väljer en bra mac reparatör

Det kan vara svårt att veta vem man ska vända sig till när datorn går sönder. Har man en Mac så är det extrasvårt eftersom alla reparatörer inte har kunskapen om hur man lagar dessa datorer. Det finns vissa saker man bör tänka på.

Det finns få saker som är så irriterande som att någonting i ens dator går sönder. Det kan vara skärmen som får sig en törn om man tappar sin laptop. Eller så har hårddisken tagit skada. Det värsta är om man råkar spilla ut ett glas med läsk eller liknande över sin laptop. Då är goda råd dyra!

Har man en Mac-dator så är det viktigt att man lämnar in denna till en mac reparation, alltså en verkstad som kan just Mac-datorer. De skiljer sig på flera områden från PC-datorer.

Mer att tänka på

När du väljer mac reparatör så försäkra dig om att det är en bra verkstad du lämnar in din dator på. Vissa ser bra ut men är inte riktigt lika bra i verkligheten. Ett bra knep är att lösa de recensioner som andra kunder har lämnat efter att ha anlitat firman. Är det väldigt bra recensioner så kan man känna sig trygg i sitt val. Om det däremot inte är så bra betyg på firman, då kan det vara en god idé att söka vidare.

En tredje sak att tänka på är att alltid se till att man har en back-up på det som finns på hårddisken. I många fall kan man rädda det som man har sparat, men om det inte går så får man hoppas att man gjort en kopia. Skapa en back-up redan idag, det kan vara för sent när du står hos verkstaden och datorn har gått sönder. Det gäller att vara proaktiv.