Lacoste - Historien bakom den berömda krokodilen

Lacoste är ett av världens mest kända modevarumärken, känt för sin ikoniska krokodillogo. Men hur kom den lilla gröna krokodilen att bli en symbol för ett klädmärke? I denna blogg ska vi utforska Lacostes historia, från dess grundande till dess position som en av de mest eftertraktade lyxmärkena i världen.


Historia bakom Lacoste

Lacoste grundades 1933 av den berömda tennisspelaren Rene Lacoste och hans vän André Gillier. De började med att tillverka en vit kortärmad pikétröja med en krokodillogotyp på vänster bröst. Den här designen var annorlunda än vad som fanns vid den tiden, då pikéer var knäpptäckta med enkla broderade logotyper. Krokodillogen på Lacostes tröjor blev snabbt känd och kom att bli en symbol för modetrenden för den franska övre klassen.


Lacoste under krigstid

Under andra världskriget blev Lacoste familjen tvungen att lämna Frankrike och flytta till USA. Rene Lacoste började samarbeta med en amerikansk företagsledare, Izod, för att fortsätta att producera pikétröjor. De lanserade en nya produktserie, vilken kallades "Izod Lacoste", som snabbt blev populär i USA. Designen kombinerade den ikoniska krokodilnoten från Lacoste med Izods design. 


Lacoste återkomst

Rene Lacoste återvände till Frankrike 1946 och återupptog driften av hela Lacoste. Under 1950-talet utvecklades Lacoste ytterligare till en varumärkesjätte, och var känd för att samarbeta med kändisar och sportstjärnor. Pikétröjan blev ett viktigt plagg inom modet, och med tiden utvecklades Lacoste till en fullödig kläddesigner som erbjuder allt från skor till accessoarer.


Lacoste idag

Idag är Lacoste ett globalt lyxmärke, med över 1200 butiker över hela världen. Det är inte bara en synonym till elegans och stil, men också för en rad sociala initiativ. Mer än bara ett klädmärke, har Lacoste varit en pionjär inom hållbarhet och bevarande, särskilt genom sitt samarbete med Save Your Logo-initiativet. Initiativet syftar till att skydda utrotningshotade djur, inklusive krokodiler, i deras naturliga miljö.


Lacoste är ett av de mest ikoniska varumärkena i vår tid. Dess historia är en som symboliserar elegans och stil, samtidigt som den belyser de sociala initiativ som är viktiga för varumärket. Även om många kanske bara ser krokodilogotypen som en symbol för ett klädmärke, är det också en symbol för en unik livsstil och värderingar som representeras av varumärket. Där har ni historien bakom den lilla krokodillogotypen som har blivit en legend inom modevärlden.